МОЈ НАЈГОЛЕМ ПРОБЛЕМ Е ЛОШИОТ ОДНОС ОД МОЈАТА ЖЕНА И МАЈКА МИ: Не знам како да ги натерам да се договорат!

МОЈ НАЈГОЛЕМ ПРОБЛЕМ Е ЛОШИОТ ОДНОС ОД МОЈАТА ЖЕНА И МАЈКА МИ: Не знам како да ги натерам да се договорат!Кога односите во семејството ќе се заладат, сопругот е тој што треба да прекине. Дали се согласуваш?

„Моето име е Антоније. Имам брат и двајцата сме во брак. Нашиот татко почина пред 15 години. Мама живее одвоено од нас, од другата страна на градот. Јас и брат ми секогаш ја посетуваме наизменично, и купуваме храна и се што и треба. Тој е секогаш со нас на сите важни настани.

По смртта на татко ми, ние уште повеќе се приврзавме за неа, се од желба да не направи да се чувствува осамено. Честопати и се јавуваме на нашата мајка на крајот од денот за да се извини за она што се случи во денот зад нас.

Изгледа беше голема грешка. Кардинална грешка.

Мајка ми е навикната да биде во тек со нашите животи. Таа е навикната да оди насекаде со нас – лето, зима, викенди, патувања

Кога се омажив, се случи да отидам на продолжен викенд со сопругата и мајка ми да се налути што не и се јавивме.

Кога добив син, ситуацијата се влоши. Прва година или две, мајка ми се грижеше за него, отиде на одмор со нас. Ја искористивме нејзината голема помош, но потоа детето порасна и веќе не ни требаше нејзината помош.

Еднаш нашиот син Игор победи на локален натпревар за цртање. Кога стигнавме дома, му реков на мојот син да се јави кај баба му и да ја сподели со неа добрата вест, што и го стори. Сепак, таа беше ужасно вознемирена.

Почна да плаче и да се жали дека не ја поканивме да дојде со нас. Ми рече дека го исфрливме како стара крпа, сега кога веќе не ни треба.

Почнав да ја тешам, но мојата сопруга полуде! Мајка ми отсекогаш била „тешка“ тема во нашиот брак. Мојата сопруга беше вознемирена што мајка ми имаше толку големо влијание и увид во нашиот брак.

Кога слушна дека мајка ми ја обвинува за оваа „промена“, работите се влошија. Се најдов меѓу два пожари – две лути жени.

Од една страна, мајка ми врескаше како жена ми ме манипулира и како не ми дозволува да ја видам родената мајка, а од друга страна, жена ми викаше дека се однесувам како бебе и ја влечам мајка ми насекаде со јас

Сега се наоѓам во незавидна ситуација. Ситуацијата во куќата е крајно напната, додека односот со мајката е сериозно разнишан.

Од една страна, ја разбирам мојата сопруга и нејзината желба семејните тајни да останат во нашите четири sида. Повторно, мајка ми постојано ми кажува дека е „една мајка, а жената секогаш ќе биде“.

Не знам што да правам и како да го решам овој проблем? ”

Кој е во право според вас? Оставете ни коментар со ваше размислување…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *