Никогаш не ги позајмувајте овие три предмети: Се верува дека ова привлекува ЛОША енергија и несреќа

Никогаш не ги позајмувајте овие три предмети: Се верува дека ова привлекува ЛОША енергија и несреќа
Експертите за фенг шуи велат дека е подобро да ги дадете овие предмети

Приврзаниците на филозофијата на фенг шуи тврдат дека предметите што ги имаме во куќата, како и начинот и местото на нивното поставување, многу влијаат на енергијата што циркулира низ домот.

Затоа е многу важно да се фокусираме на работите што ги чуваме во куќата, но и на оние што другите ги користат. Позајмувањето работи не се смета за особено добро од поддржувачите на фенг шуи.

Иако често се случува да позајмиме некое парче облека, такво нешто не се препорачува. Подобро да ја подарите вашата гардероба, особено ако повеќе не се чувствувате удобно во неа.

И влечките не треба да ги позајмуваш. Се верува дека на овој начин привлекувате блокада во кариерата, како и стагнација и тешкотии на работа. Би било добро да имате неколку пара влечки за гостите кои ќе бидат исклучиво за нив.

Часовникот е исто така предмет што не треба да го позајмувате на други. Се верува дека со враќањето на часовникот ќе ја соберете сета негативна и лоша енергија на личноста на која сте му го позајмиле овој предмет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *