17 години не ја скратила косата: Половина ден минува во миење и сушење (ФОТО)

17 години не ја скратила косата: Половина ден минува во миење и сушење (ФОТО)

За подобро да ја претстави јапонската култура, како симбол на јапонските принцези, Рин Камбе од Токио решила да не ја потстрижува косата цели 17 години.Таа е висока 165 сантиметри, а нејзината коса е долга два метри и десет сантиметри.

Рин признава дека должината на косата често и задава главоболки и и го отежнува функционирањето во секојдневните активности.

Како што вели, ѝ требаат три часа за само едно перење, додека два се резервирани за сушење.

На својот Инстаграм таа редовно објавува фотографии на кои косата и е во преден план, а нема сомнеж дека нејзината фризура е нејзин заштитен знак.„Ако ја пуштам, имам проблеми со речиси сè што правам. Лесно се сопнувам, тешко ми е да одам во тоалет и да се пресоблечам. Кога косата ми е пуштена, не сакам да ја напуштам куќата“ вели Рин.

Иако тоа и задава многу проблеми, Рин сака косата да и биде уште подолга.

Таа ужива во изненадувачките луѓе кои не можат да го сокријат тоа кога ќе слушнат дека нејзината коса е вистинска.

Кога ќе се разбудам наутро, ми требаат помалку од десет минути за да ја четкам и уредам косата бидејќи развив рутина за стилизирање со текот на годините. Понекогаш, кога сум во брзање, можам да го направам тоа за пет минути. Всушност воопшто не е толку тешко да се одржува, само косата и темето делуваат тешко“, објасни Рин, истакнувајќи дека никогаш нема да ја скрати косата бидејќи не може да се замисли себеси на друг начин.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *