ДОКОЛКУ ВАШИТЕ алишта НЕ МИРИСААТ ПО ПЕРЕЊЕ, РАБОТАТА Е ОВА: НЕ Е ДО ОМЕКНУВАЧОТ, реалноста е сосема поинаква

ДОКОЛКУ ВАШИТЕ алишта НЕ МИРИСААТ ПО ПЕРЕЊЕ, РАБОТАТА Е ОВА: НЕ Е ДО ОМЕКНУВАЧОТ, реалноста е сосема поинаква
Ако вашите алишта сè уште не мирисаат откако ќе ги извадите од машината , тоа е знак дека правите грешка кога ги ставате алиштата за перење.

Омекнувачот не е наменет за сите ткаенини, но важно е количината на омекнувач да биде пропорционална на количината на алиштата што треба да се перат.

Премногу детергент или омекнувач, Вишокот детергент може да го затне дозерот за детергент, така што вашата облека нема да може да го добие тој свеж мирис, а премногу омекнувач го отежнуваат перењето на облеката.

Внимателно прочитајте ги упатствата на пакувањето и не заборавајте да користите мерна чаша. Ако вашите работи се многу валкани, користете го соодветниот режим на перење.

Освен што ја прави ткаенината кадифена, омекнувачот го олеснува пеглањето. Сепак, апсорпцијата на ткаенината се намалува со текот на времето, па затоа е подобро да не се користи за перење крпи, спортска облека или други предмети направени од микрофибер, еластин или спандекс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *